Lidenlundløb d. 16. juni

Lidenlundløb d. 16. juni

Lidenlundløbet den 16. juni 2018

 

Den tropiske sommervarme, vi har haft den sidste lille måneds tid, er draget sydpå, og vi stod op til et normalt vestjysk sommervejr, med sol, drivende skyer, moderat temperatur og en vejrmelding, der forudsagde let regn op ad dagen.

De tilmeldte biler – omkring 4o –  var tilsagt ankomst på Kirketorvet mellem kl. 9 – 9,30. De mange biler blev parkeret foran Kirken,  B.Ø.F. By Tante, NordvestBank og på hjørnet mellem Østergade og Vasen. Et flot syn, der hen over formiddagen trak mange mennesker til. Nr. Nissum Håndbryg var der med en salgsstand, så der var mulighed for en smagsprøve og køb af bryggeriets øl, hvilket mange benyttede sig af.

Efterhånden som bilerne blev placeret, gik driver og codriver ind til B:Ø.F., der sponsorerede kaffe og rundstykker. Der blev ”hilst på”, og snakken flød livligt rundt ved bordene, og den fortsatte ude på Kirketorvet med og mellem kendte og ukendte tilskuere, der spurgte ind til de forskellige biler, alt imens der blev uddelt stemmesedler til alle, der havde lyst til at bestemme, hvilken bil der var flottest. Der var vinpræmie til biler på 1., 2. og 3. pladsen, samt en fin pokal til den vindende bil.

Vinderbilen var Ole Rasmussens Mercedes SL 1953. Nr. 2 blev Preben Andersens Ford 1929 Roaster, og nr. 3 blev Michael Kallesøes VW 211 bus 1965  . Emma Kragelund vandt lodtrækningen blandt dem, der havde stemt på vinderbilen. Det gav en flaske vin. Ved godt 12 tiden efter ”hyldest- ceremonien” var der opbrud med en 50 års gammel Skoda Octavia Combi 1968 som førerhund ned gennem Gågaden til Havnegade, op ad Østerbjerg, gennem Nr. Nissum til Remmer Strand havn, hvor den medbragte frokost blev indtaget, stadig i tørvejr. Ved godt 14 tiden var der opbrud, og her opstod turens eneste bilproblem. Svend Rahbeks bilnøgle var løbet tør for strøm, så bilen ville ikke starte, men det blev klaret ved at hente et nyt batteri til nøglen.Turen fortsatte nu i regnvejr stadig med ”førehunden” i front ad Højbjergvej til Gudum og herfra direkte til Lemvig Camping, hvor der ventede kaffe og kage i pladsens store telt, hvor Videbæks seks mands store harmonikaorkester underholdt, med populære melodier og sange. Ved 17 tiden var der opbrud, efter en dejlig veltilrettelagt dag. Tak til veteranbilklubbens bestyrelse.

Else og Bjarne Simonsen

Leave A Reply