Havnefest i Tambohuse d. 7. juli 2018.

Havnefest i Tambohuse d. 7. juli 2018.

Tur til Havnefest i Tambohuse d. 7. juli 2018

Sommeren fortsætter, først havde vi maj med 363 solskinstimer så juni med 291 timer og nu juli stadig med højtryk og sol, der ser ud til at fortsætte de næste par uger måske med et par dage med spredte byger. Dejligt for os der kører veteranbiler, men skidt for landbruget, der må døje med tvangsmodne afgrøder og afsvedne græsmarker.

Vi mødtes på Lemvig havn ved Luna med samlet afgang kl. 11. Turen gik over Nr. Nissum,

Humlum mod Oddesund, hvor vi lidt syd for broen fik følge af turens øvrige deltagere, så vi endte med at blive 7 biler. Inden Odby drejede vi fra mod Uglev, gennem Sønderbjerg med det fine lille gadekær på venstre hånd, og så de sidste 3 km ned mod det idylliske Tambohuse, hvor der var reserveret plads til vore biler på ”parkerings- og festpladsen” over for Tambohuse kro ned mod den smukke naturhavn, afskærmet af en lille ø –

Krumø -, der iflg. Anker Hansen blandt andet er dannet ved, at en gammel kutter fra Lemvig blev sænket for at give mere læ i naturhavnen. Da dæmningen til Jeginø bliver gennembrudt, har det givet medført strømforhold, der har givet sandaflejringer og Krumø er vokset / blevet længere.

Der var flere aktiviteter på pladsen og i vandet. Man kunne prøve at sejle kajak, eller få en tur i en Power Rib båd. Der var country musik og sang, der var kræmmere med ting og sager, grillpølser, kaffe og kage. Vi, der kom i veteranbiler, fik udleveret en billet til en gang pølser og en gang kaffe med kage. Vi droppede pølserne og ”gik på kro”, hvor vi fik frokost serveret på terrassen med udsigt mod Jeginø over menageriet og Tambosund.

Efter at have hygget os og set på det, der var at se, indløste vi vore ”spisebiletter” til kaffe og kage, og slog os ned i i mængden, medens vi lyttede til countrysangeren fra Thisted. En af arrangørerne skønnede, at der havde været ca. 1000 deltagere til havnefesten.

Ved 16 tiden var der stemning for opbrud, og vi skiltes. Else og jeg tog et smut til Jegindø og rundede havnen, hvor der også var mange mennesker. Vor hjemtur gik via Hvidbjerg, hvor vi så den første kornmark, der var mejet, og ud til hovedvej 11 ved Flovlev og så Humlum, Remmerstrand, Lemvig. En dejlig dag sammen med hyggelige mennesker, i et skønt sommervejr gennem et smukt hjørne af Danmark, dækket af store korngule marker og solsvedne græsmarker.

Var hjemme knap 17 og havde kørt 77 km.

Else og Bjarne Simonsen